The Legendary Shack Shakers: Alucinògena crònica rural via Nashville


L´escena d´outlaw country americà gaudeix en aquests moments d´un inesperat i envejable estat de forma gràcies a noms com Hank III, Scott H. Biram, Bob Wayne, 357 string band o Slim Cesna's autoclub, que han imprès l´actitud necessària a la música d´arrels dels seus avis i que semblava perduda definitivament en benefici del mainstream que domina l´escena.
També Jay Munly o els gòtics Those poor bastards, amb propostes més fosques i malaltísses, reverèncien amb desesperació les formes en que Lucifer sembla estar present als tortuosos camins de l´amèrica més profunda.
Legendary Shack Shakers, però, són una desviació. Com aquell cartell de carretera americana solitari que indica sospitosament un gir a algún lloc prop de la demència, un gir a l´infern.
Els Shakers són la mateixa essència en si, la profunda tradició redneck americana, la oculta, la de societat amb obscures tradicions incomprensibles, armes, vies de tren abandonades, biblies, predicadors, perillosos camins solitaris, cosins amb profunds retards mentals, animals en situacions degradants i insà alcoholisme de destil.lació pròpia, al cor d´aquells USA on el temps sembla haver-se aturat...
La Polka, el psycobilly, el country rural vertiginòs i la cacofonía són els elements amb els quals, el Colonel JD Wilkes transmet violenta i visceralment el seu circ rural.
Els seus treballs són ràpids, divertits i genuinament escabrosos. Les seves no són simples actuacions, cada composició és un exorcisme, on dements personatjes marginals prenen vida sota la seva pell amb violència, fluids gratuits per l´audiència i malabarísmes imposibles. Tot un side showman.




Hiperactiu, incansable i multidisciplinar estudiòs de la tradició i mite cultural del sud americà, Wilkes dibuixa, composa (sis treballs ja amb els Shakers) i també documenta.
De interesantíssim visionat, "Seven Signs-Music, myth & the american south", de la seva firma i que es pot trobar a les seves actuacions o la seva web, és un apasionat documental on Wilkes es deixa acompanyar de tota aquesta cultura, despullant la tradició. (http://www.jdwilkes.com/).


BELEIVE!!!

Comentarios

Entradas populares de este blog

John Carpenter: Inclassificable cas Sci-Fi Western

John Carpenter III. Mestre de sèrie B consolidat.

TIDELAND, Terry Gilliam: Extrany romanticisme oníric