The Last Wave (Peter Weir, 1977). ¿Apocalípsis purificadora?


Inmers últimament en la cultura de les Antípodes, llegeixo impactat les notícies sobre el desastre natural que ha assolat aquests dies Austràlia. Tal i com va passar fa un any amb el terratrèmol de Haití o els temuts Tsunamis... Horroròs.
El tema m´ha fet rescatar aquesta fosca obra mestra del reivindicable Peter Weir, que trenta anys desprès és més actual que mai i que fa recapacitar sobre la interacció humans-natura i les misterioses dots de les aniquilades societats ancestrals aborígens, que teníen més capacitat que la gran societat moderna, encallada en la moral nihilista que arrasa amb tot, per entendre que els desastres naturals formen part de la regulació del cicle de la vida.
Al film, amb una tensió enigmàtica realment envejable, un jove advocat (Richard Chamberlain) amb problemes existencials provocats per extranys somnis premonitoris, lligats a violents successos climàtics semblants als que són notícia ara, com plujes torrencials, granisades de tamany bíblic, pluja negre, inundacions o terratrèmols, l´embarquen en una investigació a través de la cultura de tribus (gairebé extingides a la gran urbe i amb poc reconeixement dels governs) i els seus rituals secrets com a catalitzadors per al seu retrobament intern.
La terra té una enorme capacitat de purificació i els aborígens deien conèixer "el gran secret". L´advocat també sembla trobar-lo al final.
El cataclisme purifica, sembla ser. Però el que tinc més clar, dia a dia, és que l´insignificància del ser humà sobre la terra és majúscula.
I jo preocupant-me de quins vinils podré comprar la setmana que vé...

Comentarios

  1. Veig que estas actiu. Tens algun problema de configuració que no deixa que el vincle que tinc al meu bloc vagi be. No conecta. I ho he fet varies vegades igual que els atres blocs i no se per que el teu no s'hi accedeix. M'apareix aquesta adreça:

    http://swampbones.blogspot.com/feeds/posts/swampbones.blogspot.com/

    I hauria de ser:

    http://swampbones.blogspot.com/

    Tens idea de que pot ser?

    En la llista surt un signe que no se que vol dir

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

John Carpenter: Inclassificable cas Sci-Fi Western

John Carpenter III. Mestre de sèrie B consolidat.

TIDELAND, Terry Gilliam: Extrany romanticisme oníric